Cliff May’s “Experimental House”

Cliff May went even further with “bringing the outdoors in” as well as the idea of open planning when he built an “Experimental House” for his family in the early 1950s.

A bold design, May created this house as a one-story, rectangular plan with a 288-square-foot open skylight down the center of the roof, glass walls, and only three interior walls for two bathrooms and a kitchen. Consisting of approximately 1,800 square feet of living space, May’s family of five formed different rooms through the use of movable partitions. The family lived in the house for two years while May learned how his open plan and sizeable skylight worked for the family.

To learn more about the history and design of houses by Cliff May, visit the About Cliff May page.

Advertisements